header1.jpg
 
 
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

Algemene informatie


Opgericht 5 juni 1973
Koninklijk goedgekeurd 23 september 1974

Ereleden:
Mevr. H. Krijger
Dhr. H. du Mez

Algemeen

Hockeyclub GZG (Geel, Zwart, Groen) Hardenberg werd opgericht op 5 juni 1973 en bestaat uit senioren (dames en heren) en junioren (meisjes en jongens), verdeeld over A, B, C, D, E, en F-teams. Vanaf 4 jaar zijn kinderen welkom bij de Rommelpotten. De vereniging is lid van de KNHB (Koninklijke Nederlandse Hockey Bond) en speelt veldhockey en zaalhockey. Alle jeugdteams worden begeleid door één of meerdere coaches. Een keer per jaar wordt een Algemene Ledenvergadering gehouden.

Accommodatie

Op het gemeentelijke sportpark "de Boshoek" beschikt de hockeyclub over een multifunctioneel kunstgrasveld (met verlichting) dat in 1998 is aangelegd, een in 1982 in gebruik genomen eigen clubhuis "`t Hockey Hokkie" en een kleedkamergebouw.

Clubhuis "`t Hockey Hokkie"
Sportpark "de Boshoek"
Boshoek 8
7771 RG Hardenberg
tel.: 0523-263200

Kleding

Groen shirt, zwarte broek/rok en geel/zwarte kousen. Op het veld wordt gespeeld op kunstgras-schoenen, in de zaal op gymschoenen met een lichte zool. In de zaal wordt gespeeld met een speciale zaalstick.
Het shirt wordt ter beschikking gesteld door de club, de overige kleding en andere hockeyartikelen zijn verkrijgbaar bij Prins Sport te Hardenberg.

Competitie

Aan de veldcompetitie wordt door veteranen en junioren deelgenomen in elftallen. De jongere junioren, de zgn. mini`s spelen in achttallen, zestallen of drietallen. Het officiƫle veldhockeyseizoen loopt van ca. 1 september tot 15 december en van ca. 1 maart tot 15 mei. Daarnaast worden er eventueel nog toernooien of vriendschappelijke wedstrijden gespeeld. De veldhockeycompetitie voor de jeugd vindt plaats op zaterdag, de competitie voor de senioren op zondag. Het damesveteranenteam speelt op donderdagmiddag.

Aan de zaalcompetitie wordt deelgenomen door alle teams behalve de Veteranen (dames en heren), Dames 2 en de jongste jeugd (E- en F-teams). Voor de zaalcompetitie worden speciale kleinere teams gevormd. De meeste zaalhockeywedstrijden worden op zondag gespeeld, het komt heel af en toe voor dat er wedstrijden worden gespeeld op zaterdag. Op een wedstrijddag worden minimaal twee wedstrijden gespeeld door een team.
Thuiswedstrijden worden meestal gespeeld in sporthal de Beek, het kan ook voorkomen dat deze gespeeld worden in een andere sporthal. Het is de bedoeling dat de thuisspelende ploeg helpt met het neerleggen en weer opruimen van de balken.

Training

Er wordt wekelijks onder deskundige leiding getraind. Het leren van basistechnieken, speltechniek en het opbouwen van een goede conditie zijn voor iedere sportbeoefenaar erg belangrijk. Het deelnemen aan de training is dan ook zeer noodzakelijk.

In de zaal wordt er door de teams één keer in de week getraind in één van de sporthallen in Hardenberg. Meestal is dit een uur, echter door de geringe beschikbaarheid van sporthallen kan het helaas voorkomen dat teams maar drie kwartier in de zaal trainen.

Aanmelding nieuwe leden

Aanmelden als lid van GZG Hardenberg kan d.m.v. een digitaal inschrijfformulier op deze site.
Een lidmaatschap wordt aangegaan voor een heel seizoen.
Beƫindiging van een lidmaatschap moet voor 1 mei met het speciale formulier voor opzeggingen. Als een en ander niet duidelijk mocht zijn, neem dan contact op met de ledenadministratie:
[email protected]

Medewerking ouders

Iedere vereniging, ook de onze, heeft bij het organiseren van haar activiteiten hulp nodig. Zo wordt een van de ouders verwacht dat zij bij toerbeurt zullen rijden bij uitwedstrijden van hun zoon of dochter. Door de clubhuiscommissie zullen de ouders worden ingedeeld om eveneens bij toerbeurt te helpen met de bardiensten. Door de overige commissies kan gedurende het seizoen ook een beroep op de ouders worden gedaan.

Scheidsrechters

Alle thuiswedstrijden moeten door bevoegde scheidsrechters van de vereniging worden geleid. Het is van belang dat senioren en oudere juniorleden zich bereid tonen deel te nemen aan een scheidsrechterscursus en het afsluitende examen.
De KNHB heeft verplicht gesteld dat alle leden boven de 16 jaar hun scheidsrechterskaart moeten hebben/ halen. De club regelt hiervoor een cursus via e-learning. Verdere info bij de scheidsrechterscommissie.

Bescherming

Iedere speler is verplicht tijdens de trainingen en de wedstrijden (ook vriendschappelijke) een gebitsbeschermer en scheenbeschermers te dragen. De keeper-uitrusting (legguards, helm, handschoenen en bodyprotector) wordt door de vereniging beschikbaar gesteld. De speciale bandjes en hoezen voor het keeperspak in de zaal worden door de club geleverd.

Verzekering

Onze vereniging heeft een verzekering afgesloten tegen ongevallen van leden tijdens wedstrijden, trainingen, vergaderingen, bijeenkomsten etc. t.b.v. de hockey-sport en tijdens het komen en gaan van en naar de velden langs de gebruikelijke weg die leidt naar het doel van de rit.

Informatie

Zijn er nog vragen, neem dan contact op met het secretariaat:
[email protected]