header1.jpg
 
 
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Nieuwsafbeelding

Kleding in de wintermaanden op het veld

17-1-2022  | 

Kleding op het veld in de wintermaanden

De koude wintermaanden vragen om maatregelen. Zeker in november en de maanden februari/maart kan het nog erg koud buiten. In deze maanden is een goede voorbereiding het halve werk. Het koud hebben tijdens een training of wedstrijd is namelijk niet alleen onprettig, het ook neemt het risico’s met zich mee. De kans op een blessure is groter naarmate het lichaam niet goed genoeg is opgewarmd voor inspanning.

Warmlopen met handschoenen

Zorg ervoor dat je tijdens de warming-up een setje handschoenen bij de hand hebt om aan te trekken. Zodra het startsein gegeven wordt door de scheidsrechters heb je er niks aan om met koude handen op het veld te staan. Hockeyen met handschoenen aan is geen optie, maar de warming-up (loopgedeelte) kan zeker wel!

Laagjes laagjes laagjes

Veel laagjes dragen heeft een beter effect dan een  dikke trui. Vooral bij een training kan je kiezen voor veel laagjes want je kan er altijd nog één uittrekken als je het toch te warm hebt. Dus wees niet bang om 4/5 laagjes aan te trekken, liever te warm dan te koud.

Thermokleding

Een goed thermoshirt is altijd welkom. Thermo-kleding is gemaakt om de warmte vast te houden en tegelijkertijd te zorgen voor uitstekende ventilatie en zweetafvoer. 

Liefde voor de legging

Wees niet bang voor de legging, wees blij met de legging. Ja, de modetrend ga je er niet mee doorbreken maar onderschat niet hoe belangrijk het is dat niet alleen je bovenlichaam goed warm is. Ook je benen moeten goed beschermd zijn tegen de kou. Koude beenspieren zijn blessuregevoelig en het laatste wat je wilt in een vervelende beenblessure.