header1.jpg
 
 
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Nieuwsafbeelding

Dames 1 zaalkampioen

6-2-2019  | 

Hoogeveen 03-02-2019

 

Afgelopen zondag is Dames 1 kampioen geworden in de derde klasse van de zaalcompetitie. Voor het eerst in de clubgeschiedenis mag een senioren vrouwenteam deze titel achter hun naam zetten. In Hoogeveen werd met een doelpuntenspectakel het kampioenschap binnen gesleept en gevierd.

 

Op de laatste speeldag, afgelopen zondag, wist Dames 1 tweemaal te winnen tegen Meppel en Nunspeet. Omdat concurrent HVA in hun eerste wedstrijd tegen Hoogeveen twee punten verspeelde in een gelijkspel deed het er voor GZG Dames 1 niet meer toe hoeveel doelpunten er gemaakt moesten worden, tweemaal winst zou voldoende zijn de kampioensrace te winnen van HVA. Ondanks dit waren de meiden er toch op gebrand met power-hockey af te sluiten en gaven het meegereisde publiek een doelpuntenfestijn. Er werd verdeeld over twee wedstrijden maar liefst 19 keer gescoord. In de eerste wedstrijd tegen Meppel werd het 7-0 en in de kampioenswedstrijd tegen Nunspeet zelfs 12-0!

 

Na een grote groepsknuffel en na het nemen van de kampioensfoto is er een heuse beker uitgereikt door Dianne Verkerk namens de club en het bestuur, met de mededeling dat er diep is gegraven in de clubgeschiedenis maar geen eerder zaalkampioenschap is gevonden bij de dames. Een titel om trots op te zijn dus! Als antwoord daarop gaven de meiden aan hiermee graag een voorbeeld te willen zijn voor de GZG-jeugd, samenwerkend en met full-commitment kun je volgens de dames veel bereiken!