header1.jpg
 
 
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Nieuwsafbeelding

Instructies scheidsrechters zaal

5-12-2021  | 

De scheidsrechter……….

1.     heeft een geldige scheidsrechterskaart en het spel reglement zaalhockey bij zich.

2.     heeft zich voor de wedstrijd op de hoogte gesteld van de laatste briefing zaalhockeyspelregels op de pagina alles over de spelregels. 

3.     dient zich minimaal 15 minuten voor aanvang bij de zaalleiding te melden en geeft daar zijn scheidsrechterskaart af.

4.     dient te fluiten op schone zaalschoenen met niet afgevende of gekleurde zolen en heeft zijn eigen fluit meegenomen.

5.     ziet erop toe dat beide teams in clubtenue spelen. Indien verwarring kan ontstaan door bv. hetzelfde kleur shirt, dient het als tweede genoemde team een afwijkend tenue aan te trekken. De keepers moeten een – van beide teams – afwijkende kleur shirt dragen. Constateert hij dat een of meerdere spelers/speelsters niet in hun clubtenue spelen, dan dient hij deze spelers/speelsters uit te sluiten van het spelen van de wedstrijd.

6.     ziet erop toe dat er niet te veel veldspelers (5 veldspelers + 1 keeper of 6 veldspelers) zijn.

7.     ziet erop toe dat de wisselspelers (inclusief veldspelers max. 12 spelers) en begeleiders (max. 4) van beide teams zich op de bank bevinden.

8.     Stuurt de uit het veld gestuurde spelers altijd naar de zaalleiding of tijdwaarne­mers. Hij geeft tevens aan voor hoeveel minuten deze speler uit het veld is gestuurd.

9.     treedt op tegen spelers en begeleiders die zich misdragen op en rond het veld.

10.  blijft altijd bij het veld. Ballen die over de balk gaan, worden door de spelers zelf opgehaald.

11.  laat altijd een strafhoekslag en een strafslag afmaken aan het einde van respectievelijk de 1ste en 2de helft.

12.  laat de duur van de wedstrijd bepalen door de zaalleiding. Dit geldt ook voor de wedstrijden met bondsscheidsrechters.

13.  werkt na afloop van de wedstrijd DIRECT het DWF bij. Indien van toepassing noteert hij op het DWF eventuele bijzonderheden betreffende de wedstrijd zoals het tijdelijk dan wel definitief van de wedstrijd uitsluiten van spelers en/of teambegeleiders en waarom.

 

 

Regelwijzigingen zaal seizoen 21-22

–     Dit seizoen: geen grote regelwijzigingen

–     Maar even herhalen vanuit seizoen 2019-2020:

–     Geen vliegende keeper meer

–     Uitspeelcorner is pas ten einde als de bal 3 meter buiten de cirkel geweest is (was eerst ook al bij 2x buiten de cirkel)

–     Spelers van het verdedigende team bij een strafcorner die niet achter de achterlijn staan: vanaf nu achter kop cirkel aan de andere zijde van het veld opstellen (dus niet meer achter de middellijn)

–     Als een aanvaller bij een strafcorner te vroeg de cirkel betreedt wordt de aangever bestraft

–     Bij een aanvallende vrije push binnen 3 meter van de cirkel: verdedigers die in de cirkel staan en binnen 3 meter mogen meebewegen, mits de vrije push direct genomen wordt. Maar mogen pas een poging doen om de bal te spelen als die 3 meter verplaatst is. Als de push niet meteen genomen wordt moeten alle andere spelers 3 meter afstand nemen.

 

Links:

Instructies zaalhockey

Spelregels

Spelregels in video

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws